Hotelli Seita

Lomakeskuksen sydän

Kaikki Lomakeskus Seidan tärkeimmät palvelut ovat keskittyneet hotelliin: vastaanotto, neuvonta ja ravintolat. Hotelli Seidassa on kaksi ravintolaa: Seitapirtti ja Revontulipirtti. Ravintolan takan loisteessa ja aulabaarissa vaihdetaan kuulumiset ja illalla saunan löylyissä nollataan päivän kilometrit. Hotelli Seitan huoneet ovat kodikkaita, hyvin varusteltuja ja mökkimäisiä.

Pyrimme kehittämään hotellistamme entistä ympäristöystävällisemmän kierrättämällä muun muassa biojätettä, pahvia, metallia, lasia ja paperia sekä poistamaan käytöstä kertakäyttöiset astiat. Tiesitkö, että pihapiiristämme löytyy omat kompostorit? Kehoitamme asiakkaitamme käyttämään pyyhkeitä useamman päivän ajan lomansa aikana, jotta voimme säästää muun muassa arvokasta ja puhdasta juomakelpoista hanavettä. Puhdas luonto, vesi ja ilma ovat jotain sellaista, mistä haluamme nauttia vielä vuosienkin päästä.

Päärakennuksen muut palvelut

Esteetön Seitahotelli

Toisille riittävät pitkospuut, toiset tarvitsevat erityisapuvälineitä kaikissa toimissaan. Me Seitahotellissa olemme lähteneet siitä, että huomassamme jokainen, liikuntakyvystä riippumatta, voi nauttia täysipainoisesta lomasta.

Liikkumisen vapautta sisällä...

Vastaanotossa on oma palvelutiski pyörätuoliasiakkaille. Huoneistamme kahdeksan soveltuu liikuntaesteisille ja ovat kooltaan hieman isompia. Hotellihuoneet, ravintola ja vastaanotto sijaitsevat samassa kerroksessa. Alakerran sauna- ja kokoustiloihin on pyörätuolihissi ja saunamme lauteista toinen puoli on asennettu matalammalle. Hotellin vastaanotto ja kokoustila on varustettu induktiosilmukalla. Talon suunnittelussa ja sisustuksessa väreineen on pyritty huomioimaan näkövammaisuus.

...Ja ulkona

Laaja piha-alueemme on tasaista nurmikkoa, kovapohjaisia polkuja ja teitä. Lähialueen harrastus- ja näköalapaikoista osa soveltuu mainiosti myös liikuntaesteisille. Äkäslompolon lintutornille johtava kivituhkareitti lähtee hotellimme pihasta ja reitti jatkuu aina Kesänkijärvelle saakka, jossa on hyvä taukopaikka (kota ja kahvila).

Esteetön Ylläs

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston reunalla on Luontokeskus Kellokas, jossa on kansallispuiston infopiste, savottamuseo, vaihtelevia näyttelyitä sekä elokuvateatteri Kino Kellokas. Kysy lisää esteettömistä päiväretkikohteista meiltä!

Kodikkaat Seitahotellin huoneet

Hotelli Seitassa on 26 parvellista kahden hengen huonetta ja kaksi yhden hengen huonetta sekä lisäksi perhehuone. Hotellimme on kokonsa puolesta mukavan kotoisa, mutta meille mahtuu majoittumaan myös sopivasti esimerkiksi linja-autoryhmä. Pieni perheomisteinen hotellimme avautuu ryhmille myös talvi- ja ruskasesongin ulkopuolella. Jokaisessa kahden hengen huoneessa on parvella lisävuodemahdollisuus. Lapsiperheille tarjoamme veloituksetta käyttöön matkasängyn, pulkan, syöttötuolin ja rattaat majoituksen ajaksi. Huoneissa on pyritty ottamaan huomioon allergikot ja liikuntaesteiset. 

Hotellihuoneiden varustus

Seidan mökit lähellä luontoa

Yksittäiset kahden – neljän hengen mökit sijaitsevat parinsadan metrin päässä hotellista, omassa rauhassaan, mutta lähellä palveluita. Mökit sijoittuvat väljästi jokainen omaan rauhaansa viihtyisään kangasmetsään. Mökkimme ovat melko samanlaisia keskenään sisustukseltaan, mutta jokainen niistä on nimetty yksilöllisesti ja nimet ovat lähtöisin lappilaisperäisistä paikannimistä, jotka ainakin vanhan polven äkäslompololaiset tuntevat.

Majoituksen (yli 3vrk) hintaan sisältyvät liinavaatteet, pyyhkeet, takkapuut, loppusiivous sekä sesonki-aikana myös aamiainen. Talvisin hiihtäjille on tarjolla hyvin varusteltu lämmin suksienhuoltotila ja lapsille mäenlaskupaikka pihapiirissä. Mäenlaskupaikka soveltuu myös revontulien ihasteluun ja valokuvaamiseen.

Tarjoamme mökkimajoitusta ympäri vuoden. Kysy erilaisia majoituspakettejamme info@seitahotelli.fi tai 016 569 211. 

Seitamökkien varustus

Perinteistä majoitusta majatalossa

Majatalo Sivakka tarjoaa perinteistä ja retroa majoitusta, josta kaikki Lomakeskus Seidan yritystoiminta aikanaan alkoi. Sivakka on rakennettu nykyiseen käyttöön 1960 -luvulla, jolloin ilot ja surut olivat majatalon asukkaiden yhteisiä. Silloin tilavat huoneet ja hyvät äänieristykset olivat vielä tuntemattomia käsitteitä. Aikaa on kulunut ja vaatimustaso noussut, mutta vielä on heitäkin, jotka vaalivat vanhoja perinteitä. Majatalo on mieluinen vaihtoehto yksin lomailevalle ja usein yksin lomailevat ovatkin löytäneet uusia ystäviä Sivakasta. Tänä päivänä majatalo vastaa hostellitasoa, ja majatalossa majoittuvien on mahdollista saada muitakin palveluita majoituspakettiin kuten aamiainen. Sivakka sijaitsee samassa pihapiirissä ja noin 100 metrin päässä vastaanotosta ja ravintolasta. Majatalo Sivakka on ihanteellinen esimerkiksi leirikoululle, isolle perheelle tai kaveriporukalle. Oleskelutilaa voidaan käyttää myös opetus- ja kokoustilana.

Majatalon varustus

Lomakeskus Seita

Tiurajärventie 36 A
95970 Äkäslompolo
N 67′ 35′ E24′ 08′

Löydä perille

Helsingistä lähtee ympäri vuoden yöjuna Kolarin rautatieasemalle, josta on bussiyhteys Äkäslompoloon ja Lomakeskus Seidan pihaan. Lue lisää junan bussiyhteydestä ja osta junaliput.

Lähin lentokenttä on Kittilässä ja myös sieltä on bussiyhteys Äkäslompoloon ja Lomakeskus Seidan pihaan. Vaihtoehtoisesti voit tilata myös yksityisen kuljetuksen.

Seuraa meitä

Tiedustele Lomakeskus Seidan huoneiden varaustilannetta tai tee suoraan alustava varaus. Otamme yhteyttä varmistaaksemme varauksen tai tiedustelun joko antamaanne puhelinnumeroon tai sähköpostiin.

Voit myös laittaa sähköpostia info@seitahotelli.fi tai soittaa numeroon +358 16 569 211. Vastaamme yhteydenottoihin kahden arkipäivän sisällä!