Ravintola Seitapirtti ja Revontulipirtti

aITOA JA MEILLÄ TEHTYÄ ruokaa

Ravintolamme Ylläksen Äkäslompolossa on tunnettu runsaasta noutopöydästään, jonka laadusta emme tingi. Ravintola Seitapirtin tunnelman luovat takka ja vuosikymmenien takainen käsinveistetty piiluhirsiseinä. Ravintola itsessään on jo nähtävyys, sillä vanhan savottakämpän seiniä koristavat käyttö- ja tarve-esineet, jotka kertovat tarinaa menneiltä vuosikymmeniltä.

Vuodelle 2019 valmistunut Revontulipirtti on suunniteltu revontulien katseluun päivällisen lomassa. Nykypäivä ja historia kohtaavat ravintoloissamme ja luovat hotelliimme tunnelmallisen ja kotoisan ilmapiirin. Revontulipirtin myötä Lomakeskus Seita sai myös oman astiaston, joka suunniteltiin ja valmistettiin yhteistyössä tunnetun lappilaisen keramiikka-alan yrityksen Pentikin kanssa.

Ravintolamme toimivat myös tarvittaessa tilausravintoloina. Miltä kuulostaisi häät, syntymäpäivät tai jokin muu tapahtuma Äkäslompolossa, Ylläksellä?

luontoa kunnioittaen

Keittiömme kierrättää lasia, metallia, pahvia, paperia sekä biojätettä. Pitkien välimatkojen takia Lapissa ei yleisesti kerätä biojätettä, mutta meidän pihapiiristämme löytyvät omat kompostorit, jotka ovat käytössä ympäri vuoden.

Ravintolamme käyttää vain suomalaista lihaa ja paikallisia marjoja. 

Samassa tilassa käsitellään tuotteita, jotka sisältävät gluteenia. 

Hotelli Seidan aamiainen

Seitahotellin runsas ja maukas aamiainen tarjoillaan sesonkiaikoina päivittäin, ja muina aikoina sopimuksen mukaan. Aamiaiseen sisältyy muun muassa pitkään haudutettua puuroa, lämpimiä ruokia, sekä meillä valmistettuja tuotteita kuten munakasta, sämpylöitä ja pullaa/leivonnaisia. 

Olette lämpimästi tervetulleita meille aamiaiselle, vaikka ette meillä majoittuisikaan. Aamiainen tarjolla hotellin aukiolon mukaan.

Hotelli Seidan lounas

Tarjoamme lounasta ryhmille tilauksesta.

Hotelli Seidan illallinen

Illallinen sisältää useamman salaatin, useamman pääruoan (liha-, kala- ja kasvisvaihtoehto) lisukkeineen sekä jälkiruuan kahvin ja teen kera. Huomioimme etukäteen ilmoitetut allergiat/erityisruokavaliot.

Järjestämme viikoittain, pääsääntöisesti keskiviikkoisin, Lappi-illallisen poronkäristyksineen. 

Illallinen tarjolla hotellin aukiolon mukaan.

Savusauna

’’Parasta mitä vierailleen voi tarjota’’

Lomakeskus Seidan pihapiirissä on yli satavuotisista hirsistä rakennettu perinteinen savusauna, jonka lämmitämme tilauksesta. Mieli ja keho uudistuvat savusaunan tuoksuvissa lempeissä löylyissä ja rohkeimmat voivat käydä pulahtamassa savusaunan edustalla olevassa lähdevedessä. Altaan vesi on melkein kuin avanto kesät talvet, sillä sen vesi on jääkylmää ympäri vuoden.

Tunnelmalliseen takkatupaan katamme tilauksesta haluamanne saunajuomat ja pikkupurtavat. Saunan lämmitysaika vaihtelee kuudesta seitsemään tuntiin ilmanhaltijoiden mielenliikkeiden mukaan, ja siksi sauna on varattava hyvissä ajoin etukäteen. Savusauna on oivallinen keino virkistää henkilökuntaa, juhlistaa merkkipäivää tai yllättää ystäviä. Savusaunan lämmityksessä on pakkasraja.

  • Hinta 330 € + 16 €/henkilö (lisätunnit 50 € / alkava tunti)

    Minimiveloitus saunan lämmitykseen on 380 €. Hinta sisältää saunan lämmityksen, yksityisen kolmen tunnin saunomisajan, pyyhkeet, avannon käytön sekä saunajuomina veden ja mehun sekä normaalin wc-varustuksen.  

Kylpytynnyri

Tynnyrissä voi kylpeä samaan aikaan jopa kahdeksan henkilöä nauttien kirpeästä pakkasesta ja lämpimästä kylvystä vain taivas kattonaan. Joskus hyvällä tuurilla voit nähdä revontulten loimun tähtien tuikkiessa ympärillä. Tynnyrin veden lämmitys vie myös oman aikansa, joten varaathan sen etukäteen ja se lämmitetään vain savusaunan kanssa. Perinteinen rantasauna löytyy täältä.

  • Hinta 185 € / lämmitys savusaunan yhteydessä

Lappilainen kota

Pihapiirimme helmi, lappilainen perinteinen kota tarjoaa ainutlaatuiset puitteet esimerkiksi häiden tai muiden tärkeiden juhlapäivien viettoon.
Kota jo itsessään on varmuudella hieno kokemus, mutta täydellisen siitä saat lopettamalla tilaisuuden savusaunan lempeissä löylyissä.

Pyydä tarjous ikimuistoisesta juhlasta!

Kodan varustuS

Kokoustila ja Revontulikabinetti

Seitahotellissa kokousryhmä on kuin kotonaan. Ei häiritseviä ulkoisia tekijöitä ja kaikki tarvittavat palvelut saatavilla. Tänne yritys voi tulla pitämään kokousta, jossa käsitellään luottamuksellisiakin asioita, sillä kokoustila sijaitsee rauhallisessa osassa hotellia.

Kokoustilan vuokraan sisältyy kokoustilan varustus, täytetyt vesikannut ja loppusiivous. Kokoustarjoilut valmistetaan tilauksesta erikseen. Meillä voit yhdistää kokousiltaan esimerkiksi savusaunan ja majoituksen. Kysy tarjous info@seitahotelli.fi. 

Kokoustila varustus

Revontulikabinetti

Revontulikabinetti on pieni kokoustila ravintola Revontulipirtin yläkerrassa. Kokouksen lomaan voi tilata pientä syötävää ja juotavaa. Kokouksen huipennus voi olla revontulten ihastelu.

Hinnastot

  • Kokoustila 120 € / päivä tai 40 € / h
  • Revontulikabinetti 20 € / h

Ikimuistoinen juhlapaikka Ylläksellä

Juhlat Seidan suojissa...

Lomakeskus Seita on viihtyisä paikka hääjuhlien, syntymäpäivien tai muiden tunnelmallisten juhlien viettoon. Hyvästä ruoasta tunnettu keittiömme toteuttaa esimerkiksi häätilaisuuteen räätälöidyn juhla-aterian, ja Lapin kuvankauniit maisemat sekä kodikas pirtti takaavat ikimuistoisen juhlatunnelman. Niin isot kuin pienetkin juhlat hoituvat joustavasti vuosien kokemuksella. Anniskeluoikeuksin varustetut tilamme, Seitapirtti ja Revontulipirtti, tarjoavat puitteet 120 hengen häille ja juhlille. Juhlapaikan lisäksi meillä on tarjota juhlavieraille majoitusta. Juhlistanne tekee ikimuistoisen loppuillanvietto Seidan kodassa ja hirsisessä savusaunassa. Pyhän Laurin kappeli sijaitsee noin kilometrin päässä Seidasta.

Ota yhteyttä ja suunnitellaan yhdessä teidän juhlianne info@seitahotelli.fi.

Lomakeskus Seita

Tiurajärventie 36 A
95970 Äkäslompolo
N 67′ 35′ E24′ 08′

Löydä perille

Helsingistä lähtee ympäri vuoden yöjuna Kolarin rautatieasemalle, josta on bussiyhteys Äkäslompoloon ja Lomakeskus Seidan pihaan. Lue lisää junan bussiyhteydestä ja osta junaliput.

Lähin lentokenttä on Kittilässä ja myös sieltä on bussiyhteys Äkäslompoloon ja Lomakeskus Seidan pihaan. Vaihtoehtoisesti voit tilata myös yksityisen kuljetuksen.

Seuraa meitä

Tiedustele Lomakeskus Seidan huoneiden varaustilannetta tai tee suoraan alustava varaus. Otamme yhteyttä varmistaaksemme varauksen tai tiedustelun joko antamaanne puhelinnumeroon tai sähköpostiin.

Voit myös laittaa sähköpostia info@seitahotelli.fi tai soittaa numeroon +358 16 569 211. Vastaamme yhteydenottoihin kahden arkipäivän sisällä!